Haaruitval kan een grote invloed hebben op hoe u zichzelf dagelijks ervaart. Het kan moeilijk zijn om te zien dat uw haar dunner wordt of terugvalt, en dit kan leiden tot een lager gevoel van eigenwaarde. Misschien beseft u niet eens hoeveel invloed uw haarverlies op verschillende gebieden van uw leven heeft, maar het kan een belemmering zijn in zowel uw sociale als zakelijke leven. Het goede nieuws is dat haartransplantaties een effectieve oplossing zijn om u uw haar en uw zelfvertrouwen terug te geven. Als u een haartransplantatie overweegt, hebt u waarschijnlijk vragen over de procedure. Dit artikel geeft een overzicht van wat u kunt verwachten tijdens een haartransplantatie.

Stap 1: het consult

Het hele proces om een haartransplantatie te overwegen wordt een stuk realistischer als u eenmaal een afspraak hebt gemaakt. Voordat de daadwerkelijke behandeling kan plaatsvinden, is er natuurlijk altijd eerst een consult. Bij Zantman Kliniek zijn ze gespecialiseerd in het uitvoeren van deskundige behandelingen en zijn de consulten heel uitgebreid om er zeker van te zijn dat u de best mogelijke behandeling krijgt. Een consult is geheel vrijblijvend, terwijl u verzekerd bent van de beste kwaliteit. Haartransplantatie blijft een chirurgische ingreep die door de beste specialisten uitgevoerd dient te worden om het beste resultaat te garanderen. U kunt zich door de kliniek laten informeren over de verschillende soorten behandelingen. Samen bekijken we dan welke behandeling voor u het meest geschikt is.

De Stap 2: de behandeling 

Het is tijd voor de behandeling! Er zijn twee vormen van de haartransplantatie Zantman Kliniek mogelijk. De meest voorkomende heet FUT. Bij dit type verwijdert de chirurg een reepje huid van het achterhoofd dat gezonde haarzakjes bevat. Deze follikels worden vervolgens getransplanteerd naar de kale of dunner wordende delen van de hoofdhuid. De ingreep wordt altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Het duurt enkele uren en er kunnen meerdere sessies nodig zijn om alle gewenste haarfollikels te transplanteren.

De FUE is een nieuwe techniek voor haartransplantatie waarbij gezonde haarfollikels afzonderlijk van de achterkant van het hoofd worden verwijderd en vervolgens naar de kale of dunner wordende delen van het hoofd worden getransplanteerd. Het grote voordeel van deze techniek is dat er geen huid strook hoeft te worden verwijderd, waardoor het een minder invasieve ingreep is die minder littekenvorming tot gevolg kan hebben.

Stap 3: consequenties en verzorging 

Na de ingreep is het belangrijk dat u het getransplanteerde gebied goed verzorgt. Gebruik de eerste dagen een extra nekkussen en probeer niet te veel te bewegen in uw slaap, zodat de haarzakjes de tijd en rust hebben om zich aan de huid te hechten. Vermijd de eerste 4 tot 6 weken direct zonlicht en probeer het gebied zo schoon en droog mogelijk te houden. Dit betekent dat je je de eerste week moet onthouden van sport en intensieve lichamelijke inspanning. Dit in verband met het infectiegevaar (dat door warmte en vochtigheid wordt vergroot). De resultaten van een haartransplantatie worden meestal binnen zes tot twaalf maanden volledig zichtbaar. 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen