Ahh, bier. Is er iets wat het niet kan? Deze wonderlijke drank brengt mensen al eeuwen samen, en het ziet er niet naar uit dat dit binnenkort minder wordt. In deze blogpost verkennen we enkele van de vele redenen waarom bier zo’n geweldig geschenk is, waarom het perfect is voor mancaves en -kelders, en waarom je af en toe eens uit je comfortzone moet stappen en een of twee speciaalbieren moet proberen. Aan het eind zul je ervan overtuigd zijn dat bier echt het antwoord is op alle problemen in het leven. Laten we beginnen!

Waarom bier het perfecte cadeau is

Natuurlijk kun je je vriend een saaie oude verjaardagskaart geven. Of je zou hem kunnen laten zien hoeveel je om hem geeft door hem een geweldig bierpakket van zijn favoriete bier te geven. Niet alleen is bier leuker dan een kaart, maar het is ook persoonlijker. En dan hebben we het niet over een standaard sixpack uit de super, wat eigenlijk vertaalt naar: “Ik had haast en geen tijd om na te denken over wat jij lekker zou vinden,” terwijl een custom bierpakket op basis van de smaken van je vriend zegt “Ik weet wat je lekker vindt en ik geef om je.” Bier is het perfecte cadeau voor elke gelegenheid, of het nu een verjaardag, vakantie of gewoon omdat is.

Bier brengt mannen samen!

Er is gewoon iets aan bier dat mannen samenbrengt. Misschien is het het feit dat bier “vloeibare moed” wordt genoemd, of misschien is het omdat mannen al eeuwenlang bier brouwen en drinken. Wat de reden ook moge zijn, één ding is zeker: als mannen samenkomen onder het genot van een paar biertjes, hebben ze altijd een leuke tijd. Of je nu een band opbouwt over je favoriete sportteam of verhalen uitwisselt over je gekke exen, er gaat niets boven een paar biertjes om mannen te helpen los te komen en te genieten van elkaars gezelschap. Dus als je een activiteit zoekt om met je vrienden te doen, trek dan een koud biertje open en geniet van elkaars gezelschap onder het genot van een paar mokken sop.

Probeer ook eens een speciaalbiertje…

Als je al jaren hetzelfde merk in massa geproduceerde lichte pils drinkt, dan is het tijd om iets nieuws te proberen. Tegenwoordig zijn er duizenden verschillende soorten bier verkrijgbaar, dus er is vast wel één (of vele) die perfect bij je smaakpapillen past. En nu overal in het land ambachtelijke brouwerijen opduiken, is er geen excuus om de wereld van de speciaalbieren niet te verkennen. Wie weet vind je wel je nieuwe favoriete brouwsel! Speciaalbier is namelijk precies dát: speciaal!

Cadeautip: Een Bier Adventskalender

Als je echt indruk wilt maken op je bierminnende vrienden, geef ze dan een bier adventskalender! Deze bier kalenders zijn gevuld met 24 verschillende soorten bier, zodat je vrienden in december in de aanloop naar Kerstmis elke dag van een nieuw brouwsel kunnen genieten. Het is de perfecte manier om af te tellen naar de feestdagen!

Conclusie

Zoals je ziet, zijn er talloze redenen waarom iedereen net zoveel van bier zou moeten houden als wij. Het is het perfecte geschenk, brengt mensen samen, en moedigt mensen aan om nieuwe dingen te proberen. Dus waar wacht je nog op? Ga naar buiten (of blijf lekker binnen) en neem een pint! Proost!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen