Of je nu werkt als freelance webdesigner of een eigen winkel runt: iedere ondernemer loopt het risico op financiële schade. Hoe dit risico er precies uitziet, verschilt echter per ondernemer. Daarom is het raadzaam potentiële problemen in kaart te brengen om erachter te komen welke zakelijke verzekeringen je echt nodig hebt. Om je op weg te helpen hebben we een aantal van de belangrijkste verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Rechtsbijstandverzekering

Vroeg of laat krijgt iedere ondernemer te maken met een juridisch conflict. Vaak hebben deze conflicten te maken met niet betaalde rekeningen, maar ook voor geschillen met medewerkers wordt er gebruik gemaakt van rechtsbijstand. Heb je geen rechtsbijstandverzekering lopen, maar wel rechtshulp nodig? Dan biedt rechtshulp on demand een uitkomst. Wie deze vorm van rechtshulp inschakelt ontvangt voor een vast bedrag juridische hulp op maat, zonder een verzekering te hoeven afsluiten. 

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Naast een verzekering voor rechtshulp kan ook een verzekering voor bedrijfsaansprakelijkheid nuttig zijn. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, ook als ondernemer. Denk bijvoorbeeld aan het omgooien van een kop koffie over de laptop van een opdrachtgever of een winkelier die struikelt over een drempel en ongelukkig ten val komt. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt deze schade. Ook schade veroorzaakt door werkzaamheden, verstrekte producten, spullen van een medewerker en materiaal dat je leent of huurt vallen vaak onder een AVB-verzekering.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

In sommige sectoren heeft het maken van fouten grotere gevolgen dan in andere. Zo kan een rekenfout van een accountant of een verkeerde inschatting van een architect grote vermogensschade veroorzaken. Ben ook jij werkzaam in een beroepsgroep waar een beroepsfout kan leiden tot flinke financiële schade? Dan kan het verstandig zijn een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) af te sluiten. Ook opdrachtgevers hechten hier grote waarde aan: sommige kennen enkel nog opdrachten toe aan ondernemers met een goede BAV.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen